Subsidie

Prof. dr. ir. C. P. G. M. de Groot

Foto: Levien Willemse

Osteoporose

Alle subsidies

Het belang van eiwitinname voor botstofwisseling van ouderen

€ 451.886

Wageningen University & Research Wageningen

Het doel van dit project is om bewijs te leveren voor het gunstige effect op de botgezondheid van oudere mensen wanneer zij meer eiwitten binnenkrijgen.

Dit zal met name worden onderzocht in twee verschillende zogenaamde humane interventiestudies*: één onderzoek is een interventie in de praktijk, de ander is mechanistisch van aard.

Hieraan voorafgaand is de betreffende literatuur systematisch bestudeerd; hierbij zijn twee relevante gegevensbestanden beschikbaar gekomen voor analyse en rapportage. Het gaat hierbij om enerzijds gegevens uit een leefstijlinterventiestudie die in Hong Kong heeft plaatsgevonden, en anderzijds gegevens uit een observationele studie die in de revalidatie-setting is uitgevoerd.

Professor C. P. G. M. de Groot

 

* In een interventiestudie doet de onderzoeker iets dat het leven van deelnemers beïnvloedt. De deelnemers nemen bijv. een geneesmiddel in (interventiegroep), en vervolgens worden de effecten van deze ‘interventie’ vergeleken met een andere groep deelnemers die het geneesmiddel niet innemen (controlegroep).

 

Het belang van een hogere eiwitinname voor de botstofwisseling van ouderen

Contact
Rut Hausherr Kruidenier (mevr.)
Jaap Schouten Foundation
Bestuurslid en Secretaris
Tel 010 846 45 34
rhk@schoutenfoundation.org